Zwarte bonen brownie

06 augustus 2018
1145

Een brownie eten zonder schuldgevoel!

Nodig (voor 2 personen):

Voor sommigen is het best lastig om aan de ADH van 250 gram groente per dag te komen. Een manier om daar wel gemakkelijker aan te komen is onder andere door groenten toe te voegen aan je tussendoortjes. Daarnaast helpt het ook om groenten toe te voegen aan je lunch. Door bijvoorbeeld een stukje van deze zwarte bonen brownie te nemen en 5 snacktomaatjes heb je al een goed portie binnen.

Één van mijn favoriete recepten: zwarte bonen brownie. Een ‘healthy’ brownie die o.a. gemaakt is van zwarte bonen. Deze combinatie klinkt misschien gek, maar is zeker het proberen waard! Een eiwitrijk, makkelijk en heerlijk recept. Zelf snijd ik de brownie altijd in 10 plakken, verpak deze in plastic folie en bewaar de helft in de koelkast (4/5 dagen) en de rest in de vriezer. Zo heb ik iedere dag een heerlijk tussendoortje! 

Nodig:
– blik van 400 gram zwarte bonen (265 gram uitgelekt)
– 3 scoops Wei Eiwit Naturel (optioneel)
– 2 eieren, 1 eiwit
– 100 gram dadels
– 50 gram cacao poeder
– 2 theelepels bakpoeder
– 20 gram walnoten
– 50 ml water

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de dadels 15 minuten weken in een bakje met kokend water.
Giet de zwarte bonen in een vergiet, was deze en laat ze uitlekken.
In een beslagkom: de eiwitpoeder, eieren, cacao poeder, bakpoeder, water en ook de zwarte bonen als deze uitgelekt zijn. Wanneer de dadels klaar zijn, voeg je deze ook toe. Mix dit geheel tot een beslag, dit kan het beste met een staafmixer. Wanneer het een beslag is (geen stukjes meer) voeg je de walnoten in stukjes toe en roer je deze er doorheen.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin. In de oven voor 25 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen. Daarna in tien plakken snijden en natuurlijk een stukje (of twee) proeven! Vers het lekkerst!

Voedingswaarden per plak:
Kcal = 127,5
Koolhydraten = 10,2 gram
Eiwitten =  11,2 gram
Vetten = 3,0 gram