Zuchetti met zalm en avocado
Zucchetti (zucchini = spaghetti gemaakt van courgette)
Zucchetti ofwel courgette spaghetti maak je gemakkelijk zelf met een spirelli/spiraalsnijder. Door pasta/spaghetti te vervangen door groenten krijg je veel minder energie (kcal) binnen en veel meer vitamines en voedingsvezels.
Nodig (voor 2 personen):
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 4 el plantaardige room
- sap van 1/2 limoen
- 100 gr gerookte zalmfilet
- Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Doen:
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
Snij de zalmfilet in stukken.
Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas. Enjoy!