Vegetarische roti

31 juli 2018
811

Daag jezelf uit om deze week eens wat vaker vegetarisch te eten.


Wordt een flexitariër! Ons lichaam heeft niet iedere dag vlees of vis nodig. Wel is het belangrijk voldoende eiwitten te eten in de vorm van bijvoorbeeld ei, granen en peulvruchten. Bodendien is het ook nog eens veel beter voor het milieu om vlees en vis wat vaker links te laten liggen.

Nodig (voor 2 personen):
– rotivellen van de toko (zie afbeelding hieronder) of wraps
– 175 gram plantaardige kipstuckjes (Vivera)
– 300 gram sperziebonen (vriezer)
– 1 rode paprika
– 1 kleine zoete aardappel (150 gram)
– 1,5 eetlepel massala kruiden
– 1 grote bouillonblokje
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 5 gram (kokos)olie
– 200 ml. water
Wil je het iets romiger? Voeg dan 200 ml. kokosmelk toe i.p.v. water!

Doen: 
Doe de sperzieboontjes in een pan en zorg dat ze onder water staan. Breng aan de kook, laat dan nog 4 minuten doorkoken en giet daarna af.
Snijd de ui en knoflook klein. Verwarm de olie in een bakpan en fruit hier de ui en knoflook in (op middelhoog vuur). Snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine blokjes (kan met schil) en voeg deze + de kipstuckjes toe in de pan. Bak dit alles 1 minuutje op middelhoog vuur.
Voeg hieraan toe: de massala kruiden, peper en zout naar keuze en verkruimel het boullionblokje over de ingrediënten in de pan heen. Voeg 200 ml. water toe aan de pan. Wanneer het kookt, kun je het vuur laag zetten. Voeg naar eigen inzicht eventueel nog wat water toe (het hoeft niet helemaal droog te koken, maar zorg ervoor dat het niet te waterig wordt, laat het wat smeuïg worden). Dit kan zo’n 10-15 minuten op laag vuur staan.
Wanneer de sperziebonen klaar zijn, voeg je deze toe aan de pan. Snijd de paprika in stukjes en roer deze samen met de sperziebonen er doorheen. Wanneer de zoete aardappel gaar is (je kunt er met gemak doorheen prikken), is het gerecht klaar.
Verwarm de roti op in de magnetron. Verdeel de saus over twee borden of eet gewoon lekker met de roti uit de pan ;). Lekker gerecht om met de handen te eten. Scheur een stukje roti af en dip in de saus. Eet smakelijk!