Tips voor een etentje

20 juli 2018
733

Uit eten en een gezonde leefstijl

Wat een heerlijke zomer hebben we tot nu toe! Je bent lekker bezig met sporten en probeert daarnaast je voedingspatroon te verbeteren. Mag je dan nog wel uiteten? En hoe zorg je er voor dat ik toch gewoon naar die gezellige barbecue kan?

Eerlijk is eerlijk, naar een restaurant of barbecue gaan is een uitdaging, maar vermijden is niet noodzakelijk. Laten we uitgaan dat je als doel hebt je verpercentage te verlagen. Je creëert een calorierestrictie om dit doel te behalen. Door onderstaande tips te volgen kun je deze uitdaging met beide handen aangrijpen:

  1. Kies voor magere vlees/vissoorten: Ga voor kip, witvis, biefstuk of schaal- en schelpdieren. Door voor deze opties te gaan krijg je veel eiwitten binnen en hou je het aantal kcal beperkt.

  2. Bestel groenten als bijgerecht: Bij de meeste restaurants vergeten ze de groenten of krijg je 1 plakje tomaat of komkommer als gratinering. Er is wel een aantal restaurants wat meer met groenten doet maar helaas is dit nog erg beperkt. Vlees of vis is vaak het hoofd ingrediënt op het bord.Groenten zitten vol vitaminen, mineralen, vezels en geven je een verzadigd gevoel. Vraag dus gerust om een extra portie groenten.

  3. Eet tot je voor 80% vol zit. Deze regel geldt eigenlijk altijd.

  4. Let op sauzen. Bestel de saus altijd apart. Romige witte sauzes bevatten vaak erg veel vet en kcal. De rode sauzen over het algemeen wat minder. Door de saus apart te nemen kun je zelf bepalen hoeveel je ervan gebruikt of dat je het laat staan.

  5. Drink max 1-2 glazen alchol. Vergeet hier geen water bij te drinken. 

  6. Nagerecht. Het nagerecht skippen is natuurlijk het beste. Vaak bevat dit namelijk meer kcal dan de rest van de maaltijd bij elkaar. Wil je toch echt een toetje probeer hem dan te delen :). Vers fruit of een kopje koffie is natuurlijk wel prima als nagerecht.