Thaise biefstuksalade met rijstnoedels

09 juli 2018
1644

Lekkere en gezonde Thaise Biefstuksalade

Ingrediënten (voor twee personen)
* 200 gram sugarsnaps
* 200 gram babymais
* 50 gram taugé
* 200 gram biefstuk(puntjes)
* 100 gram rijstnoedels
* 1 eetlepel sesamzaad
* 1 limoen
* 1 theelepel basterdsuiker
* 1 cm gember
* 1 eetlepel olie
* 1 theelepel vissaus
* 2 eetlepels sojasaus
* 1/2 rode peper


Hoe maak je deze Thaise Biefstuksalade?

1. Meng voor de dressing het sap van de limoen, de suiker, gember, vissaus en sojasaus door elkaar en voeg de rode peper toe.

2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar deze apart.

3. Smeer de biefstuk in met olie en bestrooi naar smaak met peper en zout.

4. Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstuk in ongeveer 5 minuten medium rare.

5. Laat de biefstuk rusten in aluminiumfolie.

6. Kook ondertussen de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.

7. Verhit olie in een wokpan en wok de sugarsnaps en babymais 3-5 minuten.

8. Snijd de biefstuk in reepjes.

9. Voeg de taugé en biefstukreepjes toe aan de groenten en wok nog 1-2 minuten mee.

10. Verdeel de rijstnoedels over een bord.

11. Leg de groenten en biefstuk erop en schenk de dressing erover.

12. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.