Plaatselijke vetverbranding bestaat niet

02 juli 2018
678

Lees hier hoe het echt zit!

Sommige wonderpillen, zalfjes en speciale apparatuur willen ons doen laten geloven dat het mogelijk is om plaatselijk vet te kunnen verliezen. Waar lichaamsvet wordt opgeslagen verschilt sterk per persoon. De één heeft meer lichaamsvet op zijn buik en de ander op zijn benen. Jouw lichaam verliest lichaamsvet over het gehele lichaam en bepaalt zelf waar het vet als eerst weggaat. Daardoor zijn bepaalde plekken hardnekkiger. Plaatselijk vetverbanden is onmogelijk. Maar hoe kom je dan wel van dat buikje af?

In bijna alle gevallen (afgezien van ziekte gerelateerde zaken) heeft het er echter simpelweg mee te maken dat je vetpercentage nog niet laag genoeg is om bij die ene hardnekkige plek de vetopslag aan te spreken.

Wat is dan wel het ‘’geheim’’ voor vetverbranding?

Waar het uiteindelijk op neer komt is geduld en consistentie in combinatie met een negatieve energiebalans. Je moet meer energie verbruiken dan dat het lichaam binnenkomt aan calorieën. Pas dan is er verlies van lichaamsvet. Wanneer je dit lang genoeg doet zullen uiteindelijk ook de hardnekkige plekken worden aangesproken.

Eigenlijk is er dus helemaal geen geheim voor vetverbranding. Focus met name op jouw voeding en training. Gebruik krachttraining als tool om verlies van spiermassa te voorkomen. Geduld en consistentie in combinatie met een negatieve energiebalans zijn uiteindelijk key!