Mind-muscle connection, fabel of feit?

08 februari 2019
977

Mind muscle connection betekent niets anders dan denken aan de spier die je op dat moment traint. Tijdens het trainen bij ons in de Milon Cirkel word je met behulp van het balletje getriggerd om je extra goed te focussen op de oefening die je aan het doen bent. De uitvoering is namelijk ontzettend belangrijk.

 Het is belangrijk dat wanneer je aan krachttraining doet er een opbouwend schema in zit. De uitvoering blijft echter altijd belangrijker. Met veel te zware gewichten trainen zorgt er niet alleen voor dat je de oefening niet correct uitvoert en dat de kans op een blessure groter wordt. Ook de beheersing over je spieren neemt af. Dit is nou juist niet de bedoeling met Mind Muscle Connection! Als je met te zware gewichten traint focus je je alleen maar op hoe het gewicht kan worden weg gedrukt of naar je toe wordt getrokken. 

Het menselijk brein is een heel complex systeem. Vanuit je hersenen worden er signalen naar je spieren gestuurd om deze vervolgens aan te zetten tot een contractie om vervolgens kracht te leveren. Dit gaat met een heel complex systeem waar ik hier niet te diep op in wil gaan. Het mentale vermogen is een onderschat proces en kan je spiergroei naar mijn mening wel degelijk beïnvloeden. Wanneer je gefocust bent en je denkt aan de spier die je aan het trainen bent kun je meer bereiken dan je denkt. Pas de ''Squeeze methode'' (extra knijpen) maar eens toe en je zult zien dat dit resulteert in een betere contractie en beheersing van je spieren. Je zult meer spiervezels aanspreken en dit kan weer resulteren in het stimuleren van spiermassa.

Kortom: focus! De mind-muscle connection kan jou wel degelijk helpen bij bet behalen van je doelen. Waar denk jij aan tijdens het trainen? Ben je alleen maar bezig met de buitenwereld en is je mobieltje niet uit je hand te slaan? Raffel jij je training af of om maak je er echt wat van? Door je echt te focussen op je spieren die je aan het trainen bent vergroot je de mind-muscle verbinding. Zie en voel je spieren en maak je klaar voor iedere herhaling. Focus je niet te veel op het aantal herhalingen maar kijk vooral naar de juist uitgevoerde herhalingen.