Mango- passievrucht kwarktaart
Een stuk taart als ontbijt of tussendoortje? Ja met deze mango-passievrucht kwarktaart kan dat zeker!
Nodig:
– 1000 gram Optimel lente kwark: mango en passievrucht (voel je vrij om een andere smaak te nemen)
– 200 gram Philadelphia light (roomkaas)
– 3 eieren
– 75 gram amandelen
– 75 gram walnoten
– 150 gram dadels
– 50 gram kokosolie
Doen:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Breng water aan de kook en giet dit over de dadels heen. Laat dit 10 minuten staan.
Ondertussen kun je van de noten een kruimelmix maken (gebruik hiervoor een keukenmachine bijv.). Als de dadels klaar zijn, doe je dit en de kokosolie erbij. Zorg ervoor dat dit alles kruimelt, samenvoegt en een plakkerige bende wordt: perfect voor de bodem.
Bekleed een taartvorm (20, 22 of 24 cm) met bakpapier. Doe hier de kruimelmix (de bodem dus) in en verdeel dit goed/maak plat met een lepel.
Ga verder met de vulling: meng de kwark, roomkaas en eieren in een beslagkom. Giet dit mengsel over de bodem heen en zet in de oven voor 40 minuten, op 160 graden.
Wanneer de 40 minuten voorbij zijn (het klopt als de taart dan nog wat pudding-achtig is), laat je de taart nog 20 minuutjes in de oven staan (wel uitzetten dus). Daarna uit de oven halen en nog een half uurtje laten afkoelen. Zet daarna de taart in de koelkast voor minstens 3 uur. Zo kan de taart nog meer opstijven.
Wanneer de taart klaar is in 12 stukken verdelen. Versier de taart met wat mango stukjes en passievrucht.
De taart blijft ongeveer drie dagen lekker in de koelkast. Kan eventueel ook in de vriezer bewaard worden.
Voedingswaarden (per punt, zonder toppings):
Kcal = 258
Koolhydraten = 10,9 gram
Eiwitten = 10,8 gram
Vetten = 15,9 gram