Luchtige omelet met spinazie

22 juli 2019
1093

Deze warme dagen vragen om licht verteerbaar eten. Ben jij gek op spinazie en kaas? Dan is dit recept jouw nieuwe favoriet! Deze omelet is luchtig, lekker en bevat ook nog eens heel veel eiwitten. Dit gerecht is dus ook erg goed na een training. 

 

Ingrediënten voor 1 omelet

  • 2 eieren + 2 eiwit
  • scheutje bruisend water
  • 50g spinazie
  • 5 gram dille
  • 5 gram bieslook
  • 40 gram geraspte kaas naar keuze
  • olie om in te bakken
  • Zout & peper

Zo maak je het

  1. Hak de spinazie, dille en bieslook fijn.
  2. Splits de eieren door het eiwit van het eigeel te scheiden.
  3. Klop het eiwit stijf met een scheut bruisend water in een vetvrije kom.
  4. Voeg het eigeel toe aan de geklopte eiwit samen met de spinazie, dille, bieslook en kaas.
  5. Schep rustig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de olie in een koekenpan op een laag vuurtje en schenk het eimengsel in de pan.
  7. Zet de deksel op de pan zodat de omelet rustig kan garen.
  8. Als de bovenkant bijna gaar is, flip dan één helft van de omelet over de andere heen en zet het vuur uit.
  9. Laat nog één minuut staan met de deksel op de pan, daarna is hij klaar.
  10. Eet smakelijk!