Home made tonijnsalade voor op brood
Home made tonijnsalade voor op brood
Een half blikje tonijn op water is prima geschikt om tijdens de lunch te nuttigen met bijvoorbeeld 2 sneetjes volkorenbrood. Zelf maken is natuurlijk nóg lekkerder! Wil je liever een low carb lunch? Eet het dan samen met wat paprika, tomaatjes, kappertjes en stukjes augurk.
Ingrediënten (4 porties):
* 1 blikje tonijn op olie
* 1 rode ui
* handje bieslook
* 1/2 appel
* 2 eetlepels mayonaise
* 2 eetlepels kwark
* 2 eetlepels ketchup
* 1 theelepel mosterd
* scheutje tabasco
* peper en zout
Aan de slag
1 Laat de tonijn goed uitlekken
2 Snipper de ui, snijd de appel in kleine blokjes en hak de bieslook fijn.
3 Meng de mayonaise, kwark en ketchup, mosterd en tabasco samen met wat peper en zout.
4 Doe de tonijn in een kom en voer hier de ui, appel, bieslook en het mayonaisemengsel aan toe.
5 Roer alles goed door elkaar en je tonijnsalade is klaar.
Tip: erg lekker op een broodje met knapperige ijsbergsla. Eet smakelijk!