Home made tonijnsalade voor op brood

02 juli 2018
770

 Home made tonijnsalade voor op brood

Een half blikje tonijn op water is prima geschikt om tijdens de lunch te nuttigen met bijvoorbeeld 2 sneetjes volkorenbrood. Zelf maken is natuurlijk nóg lekkerder! Wil je liever een low carb lunch? Eet het dan samen met wat paprika, tomaatjes, kappertjes en stukjes augurk.


Ingrediënten (4 porties):

* 1 blikje tonijn op olie

* 1 rode ui

* handje bieslook

* 1/2 appel

* 2 eetlepels mayonaise

* 2 eetlepels kwark

* 2 eetlepels ketchup

* 1 theelepel mosterd

* scheutje tabasco

* peper en zout


Aan de slag

1 Laat de tonijn goed uitlekken

2 Snipper de ui, snijd de appel in kleine blokjes en hak de bieslook fijn.

3 Meng de mayonaise, kwark en ketchup, mosterd en tabasco samen met wat peper en zout.

4 Doe de tonijn in een kom en voer hier de ui, appel, bieslook en het mayonaisemengsel aan toe.

5 Roer alles goed door elkaar en je tonijnsalade is klaar.

Tip: erg lekker op een broodje met knapperige ijsbergsla. Eet smakelijk!