Gezonde kapsalon

14 februari 2019
90

De kapsalon is misschien wel de meest ongezonde hap die je kunt krijgen in de snackbar. De een vindt het heerlijk en de ander wordt al misselijk bij de gedachte. Voor het geval je niet weet wat een kapsalon is… dit is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma en gesmolten kaas, afgetopt met een paar zielige blaadjes sla en meestal geserveerd met knoflooksaus en sambal. Deze klapper bevat al gauw zo'n 1800 kcal, niet zo gezond dus. Ik ging aan de slag met een makkelijke variant die niet alleen veel gezonder is, maar ook véél lekkerder

 

Ingrediënten voor 2 personen:
- 450 gram kipfilet
- 450 gram aardappelpartjes of zoete aardappelfrietjes. 
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram ijsbergsla (eventueel de variant met tuinkruiden, maar een andere knapperige sla kan ook)
- 1 el olie, snufje peper en zout
- 2 el shoarmakruiden
- 1 el bieslook

En zo doe je het:
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.
- Verwarm een grillpan.
- Zet het vuur hoog en grill de kipfilet aan zodat je mooie streepjes krijgt.
- Zet het vuur vervolgens lager en gaar de kip verder.
- Doe ondertussen de aardappelpartjes in een koekenpan en bak in ca. 10 – 12 minuten op middelhoogvuur goudbruin. Gebruik je groentefrietjes? Verwarm dan de oven voor op 200 graden en bak de frietjes ca. 45 minuten met een beetje olie, peper en zout.
- Pers de knoflookteentjes fijn en meng met de Griekse yoghurt.
- Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
- Schep eerst de aardappelpartjes of groentefrietjes op het bord. Schep de kip hierover en vervolgens de ijsbergsla.
- Maak af met de knoflooksaus en serveer de rest van de saus er los bij.

Wil je dit gerecht liever koolhydraatarm maken? Gebruik dan de groentemix zakken van Albert Heijn bestaande uit zoete aardappel, pastinaak en gele biet. Of van oranje wortel, gele wortel, knolselderij en koolraap.