Couscous salade

30 juli 2019
1116

Dit heerlijke zomerse recept is precies waar je zin in hebt vanavond! Vooral met dit zomerse weer vind ik deze salade ideaal want makkelijk, snel, fris en lekker. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of om te serveren bij een bbq!


Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 400 gram parelcouscous
  • 200 gram feta
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 sjalotjes
  • 3 knoflookteentjes
  • 300 gram champignons of paddenstoelen. Ik gebruikte verschillende soorten.
  • handje verse dille
  • handje verse peterselie
  • scheut balsamico
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • peper & zout

Zo bereid je het:

  1.  Bereid de parelcouscous volgens de verpakking en giet daarna af. Ik spoel het daarna nog even na met koud water zodat het sneller afkoelt. Vind ik lekkerder in deze salade.
  2.  Snijd de sjalotjes en courgette in blokjes. Pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes.
  3. Neem een grote pan en verhit daar de olie in. Bak hierin de knoflook, courgette en champignons tot ze goed gaar zijn. Blus af met een goede scheut balsamico.
  4. Doe dit in een grote kom en voeg daar de parelcouscous en sjalot bij.
  5. Snijd de dille en peterselie heel fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit ook toe aan de grote kom.
  6. Verkruimel de feta kaas hierover en breng op smaak met peper en zout. Schep alles even goed om en klaar is je lekkere parelcouscous!